Abicart en fantastisk e-handelstjänst för svenska startups!

Webbredaktör
Av: Webbredaktör
Senaste uppdaterat:

Abicart är en svenskutvecklad e-handelsplattform som drivs och underhålls av Textalk. Textalks plattform är en av pionjärerna på den svenska e-handelsmarknaden. Systemet började att utvecklas redan på slutet av 90-talet och är idag en enkel och komplett e-handelslösning för främst svenska e-handelsföretag.

Så fungerar Abicart

I likhet med övriga svenskutvecklade e-handelsplattformar som varit med på marknaden en längre tid, kan Abicart erbjuda en imponerande uppsättningen av tredjepartslösningar. Tredejpartslösningar är integrationer eller kopplingar mot andra system och tjänster som krävs för att bedriva framgångsrik e-handel. Vårt omdöme visar att Abicart ger användare möjlighet till att använda en stor bredd av framstående system på framförallt den svenska marknaden.

Enligt vårt omdöme är Abicart i övrigt en enkel lösning i förhållande till mer avancerade plattformar på marknaden. Systemet ger en bra uppsättning av stödfunktionalitet och ett dussintal teman (designmallar) som användare kan välja av för att skapa en snygg layout.

Pris från:
Kr 385/mån
Prismodell:
Modulbaserad Abonnemang Licens Offertbaserad
Kan testast gratis:
Lämpar sig för B2B/B2C:
B2B B2C B2X
Lämpar sig för typ av företag:
S M L
Erbjuder egen appmarknad:
Erbjuder kundtjänst:
Software & Systemlösning:
SaaS Open Source

Trots att Abicart är skapat för att användare på egen hand ska klara av att designa sin webbutik; erbjuder Abicart även kunder att få sina webbplatser anpassade av Abicarts specialister (tilläggstjänst).

Vem tycker vi ska använda Abicart?

Abicart och många andra svenskutvecklade plattformar ger generellt sett bättre support än du kan förvänta dig med mer internationellt etablerade tjänster. Det kan vara en stor fördel, speciellt för nystartade e-handlare. När du befinner dig i själva uppstartsfasen för din e-handel kan det vara tryggt att få personlig kontakt och vägledning.

Abicart erbjuder nya användare att boka en demo, vilket är ett bra sätt för nybörjare att bekanta sig med plattformen innan man bestämmer sig. Abicarts demo är alltså en kort genomgång av Abicarts system. Demon leds av Abicarts personal för att ge nya användare en bra introduktion till Abicarts e-handelsplattform.

Abicart är en svenskutvecklad plattform som ger bättre support och tjänster

Abicart är skapat med en rad integrationer mot andra system som i många fall är fördelaktiga att använda för svenska e-handlare. Användare behöver på så vis inte fundera alltför mycket över vilka fraktlösningar eller betaltjänster som är bäst att använda.

Abicart kommer exempelvis förkonfigurerat för att kunna användas med några av de populäraste tjänster som finns på den svenska e-handelsmarknaden. Hit hör exempelvis Postnord, Klarna, Swish, Fortnox och Visma.

Dessutom erbjuder Abicart integrationer med flera populära marknadsplatser och tjänster för prisjämförelse på den svenska marknaden. (Prisjakt, Pricerunner, Google Shopping m.fl.)

Abicart är helt enkelt ett bra alternativ för e-handlare på den svenska marknaden som inte har alltför höga krav på flexibilitet. Vi anser även att Abicart är ett enkelt alternativ för exempelvis startups som letar efter en komplett e-handelslösning för försäljning på den svenska marknaden.

Även om det är fullt möjligt att sälja på övriga marknader med Abicart, så anser vi att det finns bättre alternativ för att bedriva mer komplex e-handel och sälja internationellt. Tror du att ditt företag kan ha behov av att sälja på övriga marknader i framtiden?

I så fall kan det vara bättre att välja en mer internationellt etablerad plattform som även har bra systemstöd på den svenska marknaden.

E-handelsplattformar som är populära bland e-handlare på den globala marknaden kan i många fall erbjuda en appmarknad där användare kan ladda ned funktioner som utvecklats på e-handel för olika marknader. En appmarknad kan vara ett bra stöd för e-handlare som vill gå in på nya marknader som i många fall kräver andra applikationer än vad vi i Sverige är vana att använda.

Läs hela vår guide för att starta e-handel här!