Så fungerar Joomla! Ett världens främsta CMS!

Webbredaktör
Av: Webbredaktör
Senaste uppdaterat:

Joomla är ett världsledande CMS (Content Management System) och används idag av fler än 2 miljoner företag och privatpersoner runt om i världen. Joomla är i likhet med WordPress en mjukvara som använder Open Source (Öppen källkod”). Idag är Joomla ett av världens mest populära CMS med över hundra miljoner nedladdningar.

Joomla ger användare tillgång till tusentals kompatibla teman och + 10.000 kompatibla applikationer. Joomla är dessutom skapat för att göra SEO (“Sökmotoroptimering) enkelt.

Så fungerar Joomla

Några av de främsta fördelarna med att använda Joomla är:

  • Joomla är gratis att ladda ned, uppdatera och använda.
  • Joomla erbjuder ett stort utbud av designmallar. Det är dessutom möjligt att använda flera designmallar, vilket är relativt unikt i jämförelse med övriga plattformar och CMS på marknaden. Du kan alltså komponera designen av din webbplats genom att använda flera olika designmallar.
  • Även för programmerare och utvecklare anses joomla vara ett bra alternativ eftersom att Joomla använder PHP. Det medför snabba laddtider och gör att långa kodsträngar kan undvikas för att exempelvis lägga till funktionalitet till en webbplats.
  • Joomla anses vara ett bra systemstöd för att starta e-handel. Det finns mängder av kompatibla tredjepartstjänster för e-handel och massvis av teman som är avsedda för e-handel. Några av världens främsta e-handelssystem är möjliga att använda med Joomla. Hit hör exempelvis Ecwid och WooCommerce. WooCommerce används framförallt med WordPress men med tjänster som exempelvis Clarity Connect, är det enkelt att integrera WooCommerce med Joomla.
  • Systemet är skapat för internationella webbplatser och har systemstöd för att skapa webbplatser på olika språk. Det finns även ett stort utbud av tillägg som gör det möjligt att låta besökare på webbplatser skapade med Joomla, välja föredraget språk.
  • Joomla har även inbyggd funktionalitet för SEO. Det är enkelt, även för nybörjare, att anpassa sina webbsidors titlar och metabeskrivningar. URL-strukturen som Joomla per default använder är även den fördelaktig utifrån ett SEO-perspektiv. Per automatik använder Joomla webbsidans titel, istället för slumpmässiga tecken och irrelevanta ord.