OsCommerce, ett bra alternativ för svenska företag

Webbredaktör
Av: Webbredaktör
Senaste uppdaterat:

osCommerce är ytterligare en e-handelslösning inom segmentet “Open source”. osCommerce används idag av nära 300.000 webbutiker runt om i världen och kan laddas ned och användas gratis. Trots att själva systemet kan användas och modifieras gratis (öppen källkod) behöver användare betala för exempelvis hosting (webbhotell).

Precis som med liknande plattformar inom Open source såsom WooCommerce, Prestashop eller exempelvis OpenCart kan användare i princip kan använda vilket webbhotell som helst. En skillnad med osCommerce är dock att de även tillhandahåller premiumhosting för sina användare.
Du är inte bunden att använda osCommerces hostingpaket men osCommerce hosting är prisvärda och startar från 4.99$/månad och ger bättre kvalitet än många övriga alternativ på marknaden.

Så fungerar osCommerce

Utöver hosting bör nya användare även beakta kostnader för exempelvis domän, tema och eventuella tredjepartstjänster som man vill använda på sin webbplats. I nunäget finns det ca. 250 appar som användare kan komma åt via osCommerce App Store.

Kompatibla teman kan även köpas av externa utvecklare, exempelvis ThemeForest, Colorlib, Solmono och en rad andra utvecklingsföretag som är specialiserade på att ta fram teman.

I sin helhet är dock osCommerce ett påtagligt prisvärt alternativ i jämförelse med i princip alla övriga e-handelssystem som vi testat och analyserat.

Pris från:
Gratis
Prismodell:
Modulbaserad Abonnemang Licens Offertbaserad
Kan testast gratis:
Lämpar sig för B2B/B2C:
B2B B2C B2X
Lämpar sig för typ av företag:
S M L
Erbjuder egen appmarknad:
Erbjuder kundtjänst:
Software & Systemlösning:
SaaS Open Source

Vem rekommenderar vi osCommerce för

osCommerce är enligt vår mening inte ett system som passar tekniskt oerfarna e-handlare som står i startgroparna för att sälja på nätet. Istället anser vi att osCommerce är ett bra alternativ för företag som inte söker en standardiserad lösning utan som istället har höga krav på anpassning.

Med osCommerce och öppen källkod kan användare ändra i koden och skapa integrationer med befintliga system. OsCommerce kan därav vara ett suveränt alternativ för e-handelsföretag som antingen har resurser och kompetens inhouse. Eller för företag som helt enkelt vill använda extern personal för att exempelvis göra de anpassningar som krävs för att få osCommerce att fungera med övriga system.

Det bör nämnas att osCommerce även tillhandahåller tjänster för utveckling, migrering och design.