Så fungerar Ecwid. En genomlysning av plattformen för Sverige

Webbredaktör
Av: Webbredaktör
Senaste uppdaterat:

Ecwid skiljer sig på många vis från andra e-handelslösningar för att starta e-handel. För det första riktar sig inte Ecwid enbart till startups och användare som ännu inte har en webbutik.

Ecwid riktar sig minst lika mycket till e-handlare som vill möjliggöra försäljning online på en befintlig webbplats.

Ecwid är nämligen uppsatt för att kunna användas med i princip alla CMS och webbplatsbyggare som finns på marknaden idag.

Så fungerar Ecwid

Systemet är med andra ord en flexibel applikation som i princip transformerar en blogg eller hemsida till en modern webshop med mängder av kompatibla tredjepartsfunktioner!

Du behöver alltså inte lägga pengar och tid på att migrera din webbplats till en annan e-handelsplattform. Istället installerar du Ecwid med ett fåtal klick och kan börja sälja online i Sverige såväl som på den globala marknaden.

Ecwid erbjuder flera flagranta fördelar!

 • Du kan behålla befintligt content, design, kontaktlistor och övriga applikationer på din webbplats.
 • Du kan givetvis bygga en komplett webbshop från scratch med Ecwid om du ännu inte har en befintlig webbplats.
 • Ecwid är enkelt att testa och komma igång med. Du får tillgång till mängder av teman som går att använda gratis.
 • Ecwid är prisvärt (från 15$/månad) och går dessutom att testa gratis.
 • Ecwid är en av världens mest moderna och högkvalitativa plattformar som finns. Plattformen kan användas i + 200 länder och användare får tillgång till förstklassig support.
 • Få tillgång till appmarknad och ett stort utbud av kompatibla appar
 • Ligger i topp när det gäller användarvänlighet och design!
Pris från:
$15/mån
Prismodell:
Modulbaserad Abonnemang Licens Offertbaserad
Kan testast gratis:
Lämpar sig för B2B/B2C:
B2B B2C B2X
Lämpar sig för typ av företag:
S M L
Erbjuder egen appmarknad:
Erbjuder kundtjänst:
Software & Systemlösning:
SaaS Open Source

Hur pass väl fungerar Ecwid för Sverige?

å hur står sig Ecwid mot övriga e-handelsplattformar i Sverige? Ecwid har växt i popularitet dramatiskt de senaste åren och anses idag vara ett av de bästa alternativen för den svenska marknaden. Under det fjärde kvartalet 2022 kan man se en ökning med hela 38% mot motsvarande period året dessförinnan! (Källa: storeleads.app: ”Ecwid Stores in Sweden”)

“Under 2022 växte Ecwid med hela 38% i Sverige!”

Att Ecwid växer på den svenska marknaden kan förklaras med den höga grad av flexibilitet som Ecwid erbjuder svenska e-handelsföretag. Plattformen är inte enbart kompatibel med internationella tredjepartstjänster.

Dessutom ger Ecwid mycket goda möjligheter till att använda tredjepartssystem som är populära på e-handelsmarknaden i Sverige!

starkt rekommenderad e-handelsplattform att använda

För att förstå huruvida en e-handelsplattform är bra för svenska e-handlare gäller det att sätta sig in i till vilken grad det går att använda e-handelstjänster (frakt, ekonomi, betallösningar etc.) som är populära på den svenska marknaden.

Även här kan vi konstatera att Ecwid är ett förhållandevis bra alternativ. Ecwid kan användas med ett hundratal betallösningar, därav exempelvis Klarna, Bambora, Adyen och en rad andra betaltjänster som svenska e-handlare har för vana att använda.

Även när det kommer till frakt finns det flera transportbolag (DHL, FedEx m.fl.) som är integrerade med Ecwid. Givetvis kan du även använda en logistikportal, såsom Shipmondo med Ecwid. Det blir då möjligt att hantera i princip alla etablerade fraktlösningar i Sverige på ett och samma ställe och automatiskt överföra ordrar från din Ecwid-butik till fraktportalen i fråga.

Vilka webbplatsbyggare och CMS är kompatibla med plattformen?

I princip alla erkända plattformar fungerar med Ecwid. Det är givetvis möjligt att använda Ecwid även om du ännu inte har en befintlig webbplats. Du kan då antingen sätta upp din webshop från scratch med Ecwid men du kan lika väl använda Ecwid i syfte att börja sälja produkter via Facebook, Instagram och flera andra kanaler.

Ecwids popularitet ökar på den svenska marknaden

Ecwid kan exempelvis användas om du redan har en befintlig webbplats som skapats med:

Ecwid fungerar i princip med vilken plattform som helst (Drupal, Tidal, Strikingly m.fl.går också bra att använda med Ecwid.)
Du kan givetvis även börja sälja med Ecwid helt utan en befintlig webbplats. Låt säga att du exempelvis vill sälja via Facebook, Instagram, TikTok, Amazon eller Ebay? Då kan du enkelt koppla Ecwid till ditt konto för att möjliggöra försäljning via ditt konto.

OBS. att det inte är ett krav att du ska ha en befintlig webbplats för att använda Ecwid. Du kan bygga en webshop från scratch med Ecwid som i många fall ger dig allt du behöver för framgångsrik e-handel och ändå mer därtill.

Så fungerar Ecwid för den som inte redan har en webbplats

Om du står i startgroparna för att starta en egen e-handel och letar efter en lämplig e-handelsplattform så kan Ecwid definitivt vara ett bra alternativ!

Precis som några av de mest populära e-handelsplattformar som finns på den svenska marknaden ger Ecwid möjlighet att använda fördefinierade teman och mallar för att sätta upp din webbutiks design.

Ecwid är användarvänligt och mest populärt

På så vis är Ecwid minst lika användarvänligt som flera av mest populära SaaS-tjänster som finns på marknaden idag. Det bör även nämnas att Ecwid har ett stort utbud av gratisteman som användare får tillgång till (Kostnader tema tillkommer i princip alltid för övriga e-handelsplattformar och kostar inte sällan 2-3 tkr.)

Ecwid ligger i topp när det kommer till användarvänlighet, design och funktionalitet i jämförelse med de flesta andra e-handelsplattformar vi har jämfört. Den enda e-handelsplattform som vi testat inom segmentet SaaS (Service as a Software) som kan anses vara bättre än Ecwid är Shopify. Men Shopify är till att börja med något dyrare än Ecwid, dessutom kan du inte använda Shopify som ett komplement till en befintlig webbplats.

Läs mer om hur du startar en webshop med Ecwid och testa gratis här!

Sammanfattning

 • Ecwid är en internationellt väletablerad e-handelsplattform som på senare tid växt explosionsartat i popularitet på den svenska marknaden.
 • Det finns flera fördelar med att använda Ecwid men det som kanske gör den här plattformen mest unik är att den går att använda tillsammans med andra plattformar på marknaden. Det innebär att användare som innehar en befintlig webbplats enkelt kan börja sälja på nätet utan att behöva migrera till annan plattform. Efter att du installerat Ecwid kan du lägga till produktsidor, kategorier i din webshop. Systemet skapar även en kassasida och kundkorg som läggs till din webbplats.
 • Ecwid står sig bra mot övriga alternativ på marknaden i princip alla jämförbara kategorier. Några fördelar med att nyttja tjänsten:
  • Kan testas gratis
  • Stort utbud av gratisteman
  • Enkelt att använda (även för nybörjare)
  • Design i topp
  • Mängder med kompatibla tredjepartsprogram (både internationella och tjänster såsom exempelvis Klarna som dominerar på den svenska e-handelsmarknaden).
  • Bäst i pris (du hittar ingen jämförbar tjänst som kostar 15 USD/månad.
 • Du kan givetvis skapa en webshop med Ecwid även om du i dagsläget inte har en befintlig webbplats.
 • Läs mer på Ecwids svenska webbplats och testa tjänsten gratis!