Wikinggruppen, en fördelaktig plattform för Sverige

Webbredaktör
Av: Webbredaktör
Senaste uppdaterat:

Wikinggruppen (WGR) är en svenskutvecklad e-handelsplattform med bas i Hudiksvall. Wikinggruppen har en lång historia och har funnits på den svenska e-handelsmarknaden sedan 1998 men är idag en del av Visma.

Wikingruppens plattform ingår i Visma Webshops mer avancerade e-handelspaket. Precis som Vismas övriga e-handelspaket (Visma webshop och Visma Webshop +) ingår färdiga designmallar som användare kan välja av för att designa sin webbutik.

Så fungerar Wikingruppen

Det som gör Wikinggruppens instegstjänst “WGR Direct” till ett mer avancerat alternativ än tjänstepaketen “Visma Webshop” och “Visma Webshop +”, är främst att det ingår mer avancerad funktionalitet och integrationer med tredjepartslösningar som är populära på den svenska marknaden.

En annan fördel att åtnjuta hos användare som väljer Wikinggruppen istället för Visma Webshop är att det ingår en personlig kontaktperson som ansvarar för uppstarten av ditt företags webshop. I övrigt är Wikinggruppens bastjänstepaket “WGR Direct” jämförbart med andra SaaS-tjänster för e-handel på den svenska marknaden.

Du förväntas alltså bygga din webbutik själv men får en bra uppsättning av integrerade stödtjänster när det gäller exempelvis, frakt, betallösningar och ekonomisystem.

Pris från:
Kr 1095/mån
Prismodell:
Modulbaserad Abonnemang Licens Offertbaserad
Kan testast gratis:
Lämpar sig för B2B/B2C:
B2B B2C B2X
Lämpar sig för typ av företag:
S M L
Erbjuder egen appmarknad:
Erbjuder kundtjänst:
Software & Systemlösning:
SaaS Open Source

Styrkor och svagheter med Wikinggruppen (WGR)

Som du säkert har märkt är Wikinggruppen (WGR) väsentligt dyrare än många andra alternativ på marknaden men det finns även flera fördelar med att använda Wikinggruppens e-handelslösning.

Den kanske främsta anledningen är att tjänsten riktar sig till främst svenska användare. Det innebär att du får en bra standarduppsättning av applikationer för att lyckas med e-handel i Sverige. Wikinggruppen erbjuder dessutom förmånliga avtal vad det gäller exempelvis transaktionsavgifter och frakt (WGR Frakt).

anpassad företagsdesignwebbplats

När det gäller skalbarhet på den svenska marknaden måste WGR ses som ett starkt alternativ. Wikinggruppen erbjuder premiumtjänster som är mer förmånliga än de flesta övriga plattformar på marknaden. Med WGR bas, Plus och Enterprise får du hjälp med att skapa en anpassad design enligt ditt företags önskemål.

WGR kan även erbjuda dedikerade servrar och hosting i en skyddad miljö vilket kan vara fördelaktigt för större e-handelsföretag. Sammanfattningsvis kan man säga att WGR lägger större fokus på att ge kundanpassad service i jämförelse med många andra alternativ på den svenska marknaden.

En nackdel med WGR kan dock vara att tjänsten inte ger lika bra möjligheter till internationell expansion som med internationellt erkända plattformar (Shopify, Ecwid, WooCommerce m.fl.).

Du får inte tillgång till en appmarknad och du kan inte räkna med att använda populära tredjepartstjänster som används på de marknader där du förväntas vara aktiv. Även om WGR har en bra uppsättning av funktioner som ingår i tjänsten saknas även integrationer med flera populära tredjepartstjänster på den svenska marknaden.

Det innebär att WGR inte är fullt så flexibelt som några av de alternativ på marknaden som kan erbjuda en appmarknad. (En appmarknaden innebär dock inte per automatik att du får tillgång till Sverigebaserade appar, Fortnox, Klarna, Budbee, Dooer, iZettle etc. Kontrollera alltid vilka appar som finns tillgängliga innan du väljer plattform).

Sammanfattningsvis anser vi att WGR ger ett starkt funktionsstöd för Sverige. Men plattformen saknar alltså integrationer mot system som kan vara användbara på övriga marknader utanför Sverige. Även på den svenska marknaden är urvalet av funktionalitet relativt begränsat.