En genomgång av Yola website builder för Sverige

Webbredaktör
Av: Webbredaktör
Senaste uppdaterat:

Yola är ett hemsideprogram med integrerat system för e-handel som ursprungligen utvecklades för den Sydafrikanska marknaden. Idag har Yola drygt 12 miljoner användare och företaget är baserat i USA (San Francisco).

Yola erbjuder i likhet med exempelvis WIX, Jimdo, Weebly och SquareSpace en plattform som riktar sig till användare över hela världen. Systemet är inte enbart avsett för e-handel utan erbjuder även billigare tjänstepaket för användare som vill skapa exempelvis enklare hemsidor och bloggar.

Pris från:
$5.91/mån
Prismodell:
Modulbaserad Abonnemang Licens Offertbaserad
Kan testast gratis:
Lämpar sig för B2B/B2C:
B2B B2C B2X
Lämpar sig för typ av företag:
S M L
Erbjuder egen appmarknad:
Erbjuder kundtjänst:
Software & Systemlösning:
SaaS Open Source

För den som söker ett användarvänligt och bra system för att bygga hemsida eller blogg, rekommenderar vi i första hand Webnode.

Trots att Yola tillhandahåller ett förstklassigt verktyg för e-handel, är det viktigt att poängtera att Yola innehar väldigt små marknadsandelar på den svenska marknaden för e-handelsplattformar. En anledning till att Yolas e-handelslösning är näst intill obefintlig i Sverige, kan förklaras med att Yola inte erbjuder registrering av svenska toppdomän.

Så fungerar Yola

Vi rekommenderar av den anledningen främst Yolas plattform som ett alternativ för den som vill skapa en webshop eller annan webbplats som riktar sig till exempelvis den amerikanska marknaden.

När det kommer till e-handel, är Yola inte kompatibelt med svenska tredjepartstjänster för exempelvis frakt, bokföring och kassa. Yolas e-handelslösning är baserad på Ecwid som är en välrenommerat systemstöd för internationell e-handel. Yola lämpar sig bra för försäljning av såväl fysiska som digitala produkter.

Sammanfattning av Yola

  • Yola är en webbplatsbyggare med stöd för e-handel. Yola är extremt små på den svenska marknaden och erbjuder inte registrering av svenska domän.
  • Yolas plattform kan jämföras med flera andra internationella hemsidebyggare med stöd för e-handel. Hit hör exempelvis WIX, SquareSpace, Webnode och Weebly.
  • Yola kan vara ett intressant alternativ för den som vill skapa en webbplats som riktar sig till en mer internationell målgrupp. För svenska e-handlare är det dock vanligen bättre att söka en e-handelsplattform som är kompatibel med fler funktioner som är avsedda för den svenska marknaden. Läs mer om de bästa e-handelsplattformarna för Sverige.