NopCommerce en e-handelsplattform inom open source

Webbredaktör
Av: Webbredaktör
Senaste uppdaterat:

Har du hört talas om NopCommerce? NopCommerce är en förhållandevis okänd e-handelsplattform i Sverige men är faktiskt en internationellt erkänd plattform med fler än 60.000 aktiva användare runt om i världen.

Plattformen passar dock utmärkt att användas även för den svenska marknaden och är uppsatt med svenskt språkstöd och används idag av svenska företag, om än i relativt liten utsträckning. Exempelvis kan nämnas att Svenska kyrkan idag driver en webshop som är skapad med NopCommerce e-handelsplattform.

Så fungerar NopCommerce

Så vad är NopCommerce och vilka fördelar kan svenska e-handlare förvänta sig av att använda den här plattformen?

NopCommerce är en e-handelsplattform som använder öppen källkod och som dessutom är helt gratis att använda. NopCommerce kan på många vis jämföras med WooCommerce med med vissa skillnader.

NopCommerce är exempelvis inte skapat för WordPress. En annan uppenbar skillnad är att NopCommerce kommer med en mängd inbyggda funktioner som användare kan dra nytta av. NopCommerce har dock precis som WooCommerce även en appmarknad där användare kan ladda ned och installera appar på sin webbplats.

Trots att NopCommerce är gratis att använda så vill naturligtvis NopCommerce sälja sina tjänster till plattformens användare. Trots att NopCommerce idag erbjuder över 150 partners i ett 40-tal länder runt om i världen är det förhållandevis få utvecklingsföretag och konsulter som har kunskaper i systemet på den svenska marknaden.

Pris från:
Gratis
Prismodell:
Modulbaserad Abonnemang Licens Offertbaserad
Kan testast gratis:
Lämpar sig för B2B/B2C:
B2B B2C B2X
Lämpar sig för typ av företag:
S M L
Erbjuder egen appmarknad:
Erbjuder kundtjänst:
Software & Systemlösning:
SaaS Open Source

Stort utbud av inbyggd funktionalitet för din webshop

En av de stora fördelarna med att bygga sin webshop med NopCommerce är att användare får tillgång till massvis av funktionalitet. Det finns två möjligheter att installera och använda funktionsstöd för sin webbutik i NopCommerce.

För det första får användare tillgång till inbyggd funktionalitet som är väldigt bra. Hit hör även avancerad funktionalitet för exempelvis omnikanal, kundtjänst och multikanal.

stora fördelar med att bygga din webbshop med NopCommerce

Dessutom får användare tillgång till en marknadsplats med ett stort utbud av ytterligare funktionalitet för exempelvis betallösningar, SEO, frakt etc.

Användare får i princip tillgång till hundratals fler funktioner helt gratis än någon svenskutvecklad plattform som förekommer på den svenska marknaden. Flera av de svenskutvecklade e-handelsplattformarna inom segmentet B2C kostar inte sällan hundratals kronor i månaden. Dessutom ger de inte samma möjlighet till tillväxt.

NopCommerce är, trots att det är gratis att använda, ett så pass avancerat system att det med fördel även kan användas för e-handel inom B2B. Användare kan exempelvis sälja via multipla kanaler, dropshippining, omnikanal och marknadsplatser.

NopCommerce är även default uppsatt för att du ska kunna sälja via olika domäner (webbutiker) men administrera alla domäner centralt på ett och samma ställe. (En funktion som vi rekommenderar framförallt för företag som är verksamma inom B2B).