Askås webshop en bra plattform för svensk ehandel!

Webbredaktör
Av: Webbredaktör
Senaste uppdaterat:

Askås är en svensk e-handelsplattform med bas i Säffle. Plattformen är väletablerade på den svenska marknaden och erbjuder idag en heltäckande e-handelstjänst med en imponerande uppsättning av integrationer. Askås kan idag stoltsera med en uppsjö av populära tredjepartstjänster avsedda för svensk e-handel.

e-handelsplattformen har vidare en stark kundbas i Sverige med flera välkända e-handelsföretag i sitt register över referenser. Enkelt förklarat består Askås e-handelssystem av en SaaS-lösning som på många vis kan jämföras med flera av de övriga e-handelslösningar som vi analyserat på den svenska marknaden.

Men, det finns flera för och nackdelar så innan du bestämmer dig för att testa Askås bör du läsa vår analys här nedan!

Pris från:
Kr 2.695/mån
Prismodell:
Modulbaserad Abonnemang Licens Offertbaserad
Kan testast gratis:
Lämpar sig för B2B/B2C:
B2B B2C B2X
Lämpar sig för typ av företag:
S M L
Erbjuder egen appmarknad:
Erbjuder kundtjänst:
Software & Systemlösning:
SaaS Open Source

Vem bör överväga att använda Askås plattform?

Askås är en svensk e-handelsplattform som kan vara ett bra alternativ för e-handelsföretag som söker en plattform som kan erbjuda en bra uppsättning för e-handel på framförallt den svenska marknaden.

Fördelarna med att använda Askås är främst att systemet ger bra stöd för svensk e-handel. För exempelvis startups kan det vara fördelaktigt att välja en plattform som främst är avsedd för den svenska marknaden.

Så fungerar Askås

Även om Askås även ger goda förutsättningar till internationell expansion är det däremot sällan mer fördelaktig att välja en svenskutvecklad plattform än en internationellt etablerad plattform om avsikten är att sälja på den internationella marknaden.

En annan fördel med Askås är att du får ett mer anpassat stöd än vad du kan förvänta dig av riktigt stora e-handelssystem på marknaden. Prismässigt ligger dock Askås mycket högre i pris än exempelvis internationellt populära e-handelsplattformar som på grund av stordriftsfördelar har möjlighet att erbjuda aggressivare priser.

Askås tillhandahåller i nuläget 4 olika tjänstepaket:

Standard: 2.695 kr/ månad
Plus: 6.995 kr/ månad
Premium: 10.495 kr/ månad
Enterprise: Från 22.995 kr/ månad

*OBS. Priserna kan ha ändrats från publiceringen av denna artikel. Kontakta Askås för frågor avseende aktuell prissättning.

Goda tekniska förutsättningar för e-handel

Numera finns det mängder av SaaS-lösningar på marknaden som riktar sig till både enskilda entreprenörer som vill starta egen e-handel så väl som mer etablerade e-handelsföretag.

I princip alla etablerade plattformar på marknaden kan erbjuda både hög grad av användarvänlighet såväl som design och layout i världsklass. Askås är inget undantag. Tvärtom ligger Askås e-handelsplattform i framkan när det gäller både design och användarvänlighet i jämförelse med övriga svenskutvecklade system på marknaden.

bästa entreprenörers e-handelslösningar

Men det som gör Askås extra intressant är det rika utbud av applikationer som användare får tillgång till.

En annan fördel med Askås plattform är att plattformen uppdateras regelbundet. Det gör att befintliga användare får del av ny funktionalitet eller prestandaförbättringar.

Askås senaste version heter Askås 11 och är en uppgradering av föregående version. Den senare versionen med ett bättre redigeringsverktyg (“drag-and-drop”), möjlighet till att använda taggar och exempelvis klona content för att exempelvis skapa sidor på olika språk.

Den senaste versionen av Askås möjliggör även att du kan lägga in regler för att automatiskt dela in produkter i olika produktlistor. Låt säga att du exempelvis vill skapa en produktlista för enbart hållbara produkter, då kan du skapa regler som gör att öronmärkta produkter i ditt sortiment automatiskt läggs till en viss produktlista för exempelvis “Hållbara produkter”.

Med funktionstillägget “Askås Enterprise Search” får användare även möjlighet att skapa bättre förutsättningar för besökare och kunder att hitta produkter de söker i webbutiker som använder Askås.

Trots att det finns ett bra utbud av funktionsstöd kan Askås inte jämföras med internationellt erkända plattformar som i vissa fall ger användare tillgång till en appmarknad. Appmarknader gör det möjligt att vid behov använda funktionalitet som utvecklats av fristående e-handelsföretag.

Trots att Askås inte har samma rika utbud av funktionalitet som de världsledande plattformarna på marknaden har Askås vissa fördelar för svenska användare. Askås är exempelvis uppsatt för att kunna hantera försäljning via CDON Marketplace och Tradera.